matilda bloggar i karantän dag 50

I Sverige händer det inte så mycket, vi provtar mer och fler fall upptäcks, främst provtas folk inom äldreomsorg  och i vården och på Berga äldreboende har en åklagare inlett förundersökning om arbetsmiljöbrott framkalla för annan då en anställd gick till jobbet med symptom för Corona. 1/s3 av alla boende dog av och historier om hur boende efter boende avlider efter att Corona har kommit in på boenden och smitta har konstateras i alla län samtidigt som fler följer restriktioner kring avstånd och social distansering, förtroendet för  folkhälsomyndigheten och regeringen är dessutom högt. Filmstaden har stängt, nöjesparker har öppnat men några som planerar och öppna är nordiska muséet är nordiska muséét som öppnar för publik verksamhet i sommar men begränsar antalet besökare per dag. 1 juni påbörjas en stegvis öppning, senare på på sommaren öppnas även  bakgården som inrymmer kafé och och aktiviteter för barn. även moderna museet får öppna för publik i Stockholm och Malmö den 16 juni. Till sommaren väntas de flesta muséer göra likadant som Nordiska muséet och Vikingamuseet, 2 av 13 å kallade centralmuseer öppnar de är ställen som är finansierade av staten. sen 10 april har Kolmården haft öppet för folk med årskort och gäster på deras hotell men har även öppnat för allmänheten,, vilket är märkligt då sex, tigrar ´hundar í Hongkong och USA har smittats av coronan. Från och med 1 maj får totalt 3000 besökare på djurparken varje dygn, platserna förbokas online och alla inomhusaktiviteter är stängda men utomhus kan man delta i utomhusaktiviteter och titta på djuren. Då parken är 150 hektar så menar att man kan hålla avståndet men vad händer om alla samla på ett ställe, blir man bortförd då?

I  övriga världen får studenter som nu återvänder till  universitet och skolor i Kina får bära armband som mäter kroppstemperaturen är den för hög skickas en varning till en app som gör att lärare, föräldrar och myndigheter får informationen och kan agera. Den fjärde maj börjar Belgien att häva restriktioner och den 11 maj  öppnar alla butiker och skolorna öppnade 18 maj.  Sporter utan närkontakt som är utomhus tillåts och alla som reser med kollektrafik ska bära munskydd. Nederländerna har också lättat på sina restriktioner och deras grundskolor öppnade 11 maj. samtidigt som skönhetssalonger får tillåtas öppna. detsamma gäller Norge son nu öppnat skolor för alla årskurser. I Libanon får kyrkor och moskéer få hålla fredagsbön och mässor i kyrkan  Restauranger får öppna, dock med 30 procent av kapaciteten av antalet gäster Nu får också folk över 65 som haft utegångsförbud röra sig i Turkiet röra sig utomhus

Det här är 108 åriga Sylvia Godsholl från New Jersey i USA som också överlevde Corona.

3743 döda och 30 799 smittade i covid 19 i Sverige

Ni vet verkligheten, den vi alla ska leva efter, idag fick jag en reality check som slog mig som ett slag i magen, minns att jag pratade om kaffefilter som munskydd fick höra av en personal att dem munskydd som köps in är undermåliga och inte är något skydd, den mur, den uppfattning jag fått om personalen som vårdar mig försvann, som om någon tryckte på en bombknapp som nu exploderade, jag är ej skyddad här och det fick höra inifrån, från en anställd som ska jobba för att hjälpa mig och skydda mig så kommer ta hjälp av mamma en tid framöver inget jag vill men extrema tider kräver extrema åtgärder. Det är inte personalen som är fel, det är deras chefer, företaget, allt jag skriver om äldreboenden och nitiska chefer är jag, jag,

Så du som är på ett boende och är rädd, frustrerad och det inte funkar så bra svälj stoltheten och kan ta hjälp ta hjälp om du kan

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld