matilda bloggar i karantän 52

Fler och fler länder öppnar upp men rädslan för en andra  virusvåg är överhängande. Man kan inte bekämpa ett virus utan ett vaccin och där är den här strategin bygga upp en flock immunitet i befolkningen, låta ett visst antal människor bli sjuka så sjukvården klarar av det och det finns flera tecken visar att det så kallade R talet, en smittad smittar färre personer minskar. I Tyskland ökar r talet, Sydkorea har stängt ner barer och restauranger då man märkt en till virusvåg men i Danmark minskar den. Många länder, stora länder med en stor befolkningsmängd  kan komma och få en virus katastrof om väldigt många människor blir sjuka då viruset letar  efter en värd, en person där den gör skada eller för den vidare. Med många sjuka skulle sjukvården i Spanien och Italien helt kollapsad, dock har en viss mängd redan blivit sjuka i Sverige och den har spridits snabbt på äldreboenden, bland anhöriga, sjukhuspersonal och liknande. Då många länder i Europa lever mer trång bott, större generationsboende sprids viruset snabbt trotts lockdown. Många blir sjuka men dör inte, även i dessa länder blir folk friska och bildar antikroppar och kan inte smitta någon annan. Dock med en hårdare nedstängning och utegångsförbud har en stor mängd människor inte fått antikroppar och därmed kan viruset då hitta folk och smitta och man får en andra våg och där har Danmark en fördel med mindre befolkningsmängd och de som är sjuka har redan byggt upp antikroppar och smittar ej andra men alla frågar sig, är det för tidigt att öppna upp?  Italien öppnar upp mer,  barer och restauranger som skulle ha öppnat 1 juni har varit öppna sen i måndags. Två regioner i New York i den värst drabbade delstaten i USA, det är regionerna finger lakes och Mohawk valley som får öppna  i ett land som öppnat många delstater och har flest döda i världen i Corona och det stiger, i skrivande stund har 93.441 avlidna. I Brasilien öppnar gym och frisörer, även industri produktion, byggnadsarbeten och kyrkor. Även apotek och livsmedelsbutiker har öppnat. I Iran ett land som drabbats hårt av coronan med 7183 döda, dock är siffran ytterst undermålig, har öppnat alla moskéer, dock har man bara öppet 3 dagar under den heliga fastemånaden ramadan som nu pågår. Skolorna har dock öppnats, köpcentrum är också öppna och man tillåter inrikesresor.

Det kan låta barnsligt från min sida, jag vet. Familjen har en coronasäker middag imorgon, dock kommer jag inte komma då situationen med familjen ser ut som den gör, behöver avstånd. Det är pinsamt och jag missar fläskkarrén jag vet men jag pallar inte och dessutom är det lets dance semifinal

32 172 smittade 3871 döda av covid 19 i vårt land Sverige

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *