matilda den vilda bloggar i djupaste karantän dag 49

Sista veckan i maj och våren går över till sommaren, denna konstiga vår som för mig skulle innehålla så mycket med kulmen med 30 års fest imorgon men det har flyttas fram och när allt börjar med framflyttade evenemang blir det och prioritera och välja, fotbollen är viktigast och prioriteras alltid om den nu kommer igång. Frågan är ju hur länge allt kommer och igång, ett stort midsommarfirande i Leksand ställs också in samtidigt som sportligor görs om.  I Norge görs serien om så lag som ligger nära varandra geografiskt möts så man slipper resandet, visserligen öppnas nya Zeeland öppnar mer, restauranger, caféer, biografer och köpcentrum kommer öppna igen och inrikesresor kommer tillåtas, skolorna öppnar 18 maj och barer kommer fä öppna den 21.  New Zeeland börjar spela in film igen vilket gör att nya avatar filmen och tv versionen av Sagan om ringen får uppta sina inspelningar igen Världens mest utspridda ligan super rugby, rugby är stort i länder som Storbritannien, Frankrike och Australien och Nya Zeeland får tänka om där ligan bildar inhemska ligor med lag från Sydafrika, Australien och Nya Zeeland där lag från dessa länder är representerade.  I Australien att ett nygammalt lag western force Perth får göra comeback och matchas mot landets fyra andra lag. Även Japan och Argentina ar ett bidrag i den utspridda ligan, det japanska bidraget Tokyo Sunwolves får eventuellt delta och spela sina matcher i Australien medan det argentinska bidraget får spela sina matcher på annat håll.  Ligorna väntas komma igång i juni eller för Australien i juli, allt  beroende på regler om karantän..

Nya zeeländska rugby landslaget utför den maoriska krigsdansen Haka

Australiska som inte ska förknippas med super rugby ligan med deltagande lag från olika länder och andra regler planerar och öppna upp och börja spela igen med start 28 maj. Australien ska öppnas upp i flera faser med målet att allt ska vara som vanligt igen i juli. I den första fasen öppnar restauranger, kaféer, butiker, bibliotek, och lekplatser. I den andra fasen öppnar, lokala oh regionala resor tillåta, i fas två får sammankomster tillåts sammankomster på 20 personer, gym, biografer, skönhetssalonger och campingar får nu öppna. I fas tre får tillåts sammankomster upp till 100 personer, Alla ska då återgå till sina arbeten, nattklubbar och barer får öppna.  Den 15 i delstaten New South Wales där Sydney ingår öppnar den 15 juni då caféer och restauranger får öppna och servera ett begränsat antal gäster. Tio personer får träffats utomhus och fem personer inne.  Ett annat land i samväldet som är det värst drabbade landet i Europa Storbritannien som i skrivande stund har  33.000 öda ser lite ljus  i tunneln, elever i primary skol som är från förskoleklass till 6 klass kan få komma tillbaka i slutet av maj och hoppas man att öppna restauranger och cafeer och liknade inrättningar i juli. Man får nu också gå ut och sitta i parker och utöva en idrott men med familjemedlemmar.

Det här Rudy Thompson från Oregon, USA. som sex åring överlevde han spanska sjukan, 101 år senare överlevde han även Coronan.

3698 döda 30 377 smittade av covid 19 i Sverige

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld