Matilda den vilda bloggar djupt i karantän dag 22

125 miljoner eller 1,3 miljarder, så mycket pengar samlades i den fullspäckade artistgala som hölls till FNs världshälsoorganisation WHO på bland annat initiativ av världsartisten Lady Gaga. Tillsammans världsartister Billie Ellish, Stewie Wonder, Celine Dion och sir Paul Mccartney genomfördes galan natten mot söndag svensk under parollen One World together at home. Sjukvårdspersonal från världens alla hörn hyllades. en yrkesgrupp som sliter ont nu för dig

bilden är från facebook

Bilden föreställer en svensk sjuksköterska efter ett tio timmars jobb i frontlinjen i Corona. En hjälte en av många

bilden är från facebook

De går till jobbet för mig, jag stannar hemma i min lägenhet. Gick ut på balkongen, har varit lite för kallt och sitta där men gick ut idag och satte i solen. Frisk luft för första gången på en månad. Ser folk fem stycken sitta tätt vid fyrisåns kant från mitt fönster. Det har väl saknat solen lika mycket som jag men man kan inte göra det man brukar just nu, har lust och skrika det, det går och göra på annat sätt. Ser folk som går och cyklar Ser gamla ute, har lust och skrika gå hem med dig, ser samtidigt en mamma hämta sitt barn på dagis och tänker, du vet ingenting vad som händer just nu, lyckost. Årets första humla flyger förbi och våren är här trotts allt.

min lägenhet från köket, jag stannar för vår vårdpersonal

All världens sjukhus personal säger samma sak, ett hårt, varmt, stressigt jobb. En mental stress att hjälpa alla men vet att man inte kan det och en rädsla att själv bli smittad samtidigt som en misstro och rädsla bland befolkningen leder till rena attacker och diskriminering mot vårdpersonal. Allt ska bygga på rädsla att dessa kan ha Corona och smitta den vidare. Fast inte alla, de flesta, applåderar för vårdpersonal sker över Europa även i Sverige, här från Madrid i ett land där 20 852 avlidit.

Många döda även i vårt land, en av dem är skådespelerskan Alexandra Rapaports far, förintelseöverlevaren far Edmund. Han gick bort på ett judiskt äldreboende i Stockholm där 10 andra också avled i Covid 19.

Texten är tagen från dottern Alexandras instagram.

Min bas. Min trygghet.
Min stora vackra kärlek, den vackraste vackraste människan.
Vår stora ek har fallit.
Mitt fundament.
Mitt tak och mina väggar.
Vad är världen utan dig? Mitt fundament.
Mitt tak och mina väggar.
Vad är världen utan dig?
Vem är jag nu?
Var ska jag fästa blicken?
Jag svävar fritt över avgrunden.
Det barn jag inte längre är försöker navigera.

Du är min identitet.
Du är mitt bultande hjärta.
Du är mitt stolta jag.

Vem är jag nu?
Var ska jag fästa blicken?
Jag svävar fritt över avgrunden.
Pappa. Världens bästa pappa.

I en annan del av Coronan

Det här är Virgina Harris 103 från USA som också överlevt coronan.

15322 smittade 1765 döda i coronasverige

This entry was posted in Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller on by .
Matilda Birgegård

About Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen på gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld