Emma bloggar om att jobba hemifrån

Jag tyckte att det var väldigt jobbigt att jobba hemifrån det första dagarna men sen gick det faktiskt mycket lättare. 

Det jag jobbar med när jag jobbar på radio fyris är att jag skriver manus till en programserie som heter emmas ljudboksrecensioner som jag spelar in varje vecka. 

Nu när jag jobbar hemifrån så Spelar vi in via Länk. får jag Jag får hjälp av handledarna med att redigera mitt program, Annars så jobbar jag på som vanligt med mina arbetsuppgifter som om jag var på jobbet trotts men att jag gör det hemifrån. Sen lägger de upp filen på vår mediaserver och då är det bara för mig att publicera programmet för mig. 

Det som kan vara svårt är dels att veta när jag börjar och slutar om dagarna, och dela så kan det också vara svårt att få hjälp av handledarna.

Och man kan bli störd.

Saker som jag kan bli störd av tex är när jag sitter och har tex inspelning eller individuellt möte över datorn och så kommer en annan person in i mitt rum här hemma och börjar att prata med mig. Tillslut så vet jag inte vad det är som jag har svarat på, så ibland har det fått blivit så att jag har fått be tex handledarna att ta om det vad det verkligen sa till mig. 

Annars så tycker jag faktiskt att det fungerar väldigt bra, att jobba hemifrån.

Tips

  • Ta pauser emellanåt. Det är så jag får det bästa fokusen.
  • Sen kan man också ta lite längre  pauser då brukar jag tex spela spel eller bara vara.
  • Rutiner. Försök att jobba på som vanligt med dina arbetsuppgifter som om du är på jobbet.