Matilda den vilda bloggar i karantän dag 21

I och med antalet smittade ökar dödstalen visserligen har fler ökat medvetenhet om viruset men folket har hamnat i två läger en som tar sitt ansvar och förstår allvaret kring den men fortfarande finns dem som fortfarande stoppar huvudet i sanden. ett exempel på det är krogar som tex inte rekommendationer och trängsel i både Stockholm och Göteborg.

I och med att fler och fler blir smittade viruset har även kändisar drabbas av viruset och i värsta fall dött som programledaren Adam Alsing. Även debattören och talangjurymedlem Alexander Bard, dansaren Tobias Karlsson, sångerskan Lisa Nilsson, skådespelerskan Lena Endre och hockeylegendaren Börje Salming har offentligt gått ut på sina sociala medier att det haft symptom och varit sjuka i de som liknas Corona. I en värld där kändisar är levande influensers tillsammans med dem som har faktiskt har jobbet som influensers. Folk borde förstå och ta in att det är allvar då man tar del av sina förebilders historier då kändisar har en stor inverkan på sina fans. Kändisar som inte e sjuka skulle gå ihop och vädja till sina följare att följa myndigheternas, risken är att dem är lika dumma och korkade som ignorerar rekommendationerna lika mycket som följarna. Influensers skulle kanske gå in och vädja till folk att följa myndigheternas råd skulle stor del av de unga lyssna men de om några verkar ju lika dumma som sina följare så har nog ingen inverkan.

Igår så var det den 19 april och om allt skulle varit som vanligt skulle det varit fotbollsderby mot AIK. Alla fighter och matcher med Hammarby är utomkroppslig upplevelser men derbyna mot antagonisterna, pissråttorna AIK och Djurgården är alltid någonting extra. Bengaler, hetsen och sången. Nu blir det inte så.

14777 smittade 1580 döda i coronaviruset i Sverige

I och med bloggens tre veckors dag vill jag berätta lite varför vi sitter här. Jag sitter som sagt i rullstol, har någon form av autism och grovt transsexuell sen har jag en lungsjukdom som heter ciliehårsdysfunktion. Vi har alla hår i näsan, lungorna och örat som ska ta bort slem. Mina funkar inte. Därför hostar jag och är snuvig trotts att jag ej är sjuk men blir jag blir jag det rejält. Sen har jag sömnapné på natten, alltså gubbsnarkningar. De gör att jag har en bipap då jag sover som ger mig luft. Naturlig luft men den ger mig en extra, i 15 år har jag haft den. Alla odds talar emot mig, allvarligt talat, skulle jag få Covid 19 sars cov 2 skulle jag avlida. 1540 döda och ja vill inte bli en i statistiken, finns så mycket göra, den här våren är bortkastad men va fan fanns det finns alltid en morgondag.

I Italien har 23 227 människor dött i Coronaviruset men i mörkret finns detta

den här bilden kommer från facebook

De här är Giorgio och Rosa, äkta paret sen 52 år tillbaka. Båda blev sjuka i Corona i Lombardiet i Italien den värst drabbade regionen i landet. Inlagda på sjukhuset separerades dem, här får det träffats igen och vara gifta tills döden verkligen skiljer dem åt.

This entry was posted in Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller on by .
Matilda Birgegård

About Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen på gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld