Mat Med Andreas: Beer can chicken

Nytt avsnitt av Mat med Andreas där vi ska laga Beer can chicken. Receptet hittar ni här nedanför…

 

 

 

 

I Ugn 175 grader varmluft

På klotgrill: Indirekt värme

Till denna kyckling behövs:

  • God barbecuesås företrädesvis egenkokad
  • färsk hel kyckling av hög och god kvalitet c:a 1,3 kg
  • öl eller cider, vi använder som vanligt alkoholfri vara,
  • gärna ställning för beer can chicken, det gör hela processen enklare och man slipper vältrisken.
  • Kryddor, Vitlök, rökt paprikapulver, basilika, oregano, timjan

 

Förberedelser:

 

Smörj in den cylinderformade delen av ställningen och ställ ner ställningen i en långpanna med en bottenskyla vatten. Häll i Öl och lägg ner två halverade vitlöksklyftor samt kryddor. Pensla på barbecuesåsen och Ställ in i ugnen c:a 1 h, är du osäker på temperatur kan du alltid sticka in en ugnstermometer vid lårbenet som när kycklingen är klar ska visa 85 grader och köttsaften skall inte vara rosa utan genomskinlig.

 

Fransk potatissallad

 

1 kg potatis

 

Vinägrett:

2 tsk dijonsenap

2 msk vinäger

1 krm Salt, peppar

Persilja och dill

Kapris (Om du gillar)

  1. 1 finhackad schalottenlök

Neutral Olja

 

Spola och borsta potatisen. Koka den i 20 minuter och låt svalna, skiva den i tunna skivor.

Under tiden gör du vinägretten

 

Tag en salladsskål. Lägg i senap, vinäger, salt, peppar persilja och dill samt e.v kapris och schalottenlök. Vispa ihop till fast konsistens. Nu ska oljan tillsättas lite i taget och vispas ner som när man gör majonäs. Blir den för tjock går det alltid att späda med vatten. Blanda runt potatis och vinägrett. Serveras ljummen.

 

 

 

 

Detta inlägg postades i Mat med Andreas, program den av .
Author Image

Om Andreas Lindholm

Musik och matnörd. Gillar mycket olika sorters musik. God mat och dryck är en passion som växt fram under de senaste åren. Jag är också intresserad av hur mat och dryck interagerar, det vill säga hur musiken förstärker smakupplevelsen. Öl är ett stort intresse med provningar. Musik är också en passion, allt ifrån Alva Notos brustechno till jazz och klassiskt. Jag både lyssnar på och utövar musik genom mitt alias Andy Planck. Några favoritartister och band är: Joy Division, Kraftwerk, Depeche Mode, Jerusalem, The Weeknd, Ingemar Olsson, Ingmar Johansson, Christian Kjellvander, Softcell, Jag får också ofta hyfsat exklusiva intervjuer: Gudrun Gut, Model 500 och Helena Hauff.