Avsnitt 1 – ”Varje människa har rätt till sin sorg”

Hej! Några av er känner kanske igen mig från tidigare. Jag har varit på radion förut när jag körde ett program som hette Musikmingel. Den här gången blir det lite allvarligare.

Det är så att jag precis har förlorat en anhörig som har betytt mycket för mig. Jag fick beskedet på en lördag. Han hade planerat det, bestämt sig för att han inte ville vara med längre i livet.
I det här programmet kommer jag prata om psykisk ohälsa, om att må dåligt på olika sätt och varför en del tycker att döden är en utväg. I programmet kommer jag prata med kuratorer, psykologer och andra medmänniskor, för att se om de kan förklara för oss som har svårt att förstå varför man inte kan leva tills man blir gammal.

I första avsnittet möter jag Håkan Nilsson som är jourhavande präst. Till honom ringer människor när de känner att de inte finns någon väg ut ur mörkret.

Det här är: Vad är meningen med livet?, med mig Stefan Johansson

Detta inlägg postades i Meningen med Livet, program, Radio Fyris utvalda den av .
Author Image

Om Stefan Johannson

Tjena, här är Stefan "Bulan" Johansson, jag är 44 år. Min relation till radion är att jag har praktiserat här tidigare. Och då höll jag på med karaokemingel. Har spelat in 3 skivor till de närmaste i släkten. ----------------------------->>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Japp de var de. Vad gör jag på fritiden, lyssnar på musik alla slags musikstilar. Håller på och spelar keyboard på gehör hemma och spelar gitarr. Gillar att åka raggarbil och träffa folk. Kör åt en kille som har en Ford Galaxie 59a. En del av livet som gör en glad är att få köra den. Jag bor i en tvåa i Sävja det är en mycket fin lägenhet, som jag trivs i. Jag har bott på olika områden i stan i Uppsala . Är uppvuxen mina första 9år en Morgongåva. Sedan blev de Uppland för hela slanten.