Kulturspanaren 16

Nytt program av kulturspanaren! Blandannat Jose Gonzalez nya album och möjligheten att vinna Håkan larssons guide till vinets värld!

Tävling: 

Svara på frågan:

Vad kallas det mousserande vin som görs i Spanien?

maila ditt svar till radiofyris[at]gmail.com och märk svaret med ”Tävling”

 

 

Vestiges and Claws – José Gonzalezvest

Jose Gonzalez som gjorde sig känd med en cover på The knifes Heartbeats. Sen bara försvann han ur scenen och varit bland annat familjefar. Nå här är han igen med sitt unika superavskalade sound. Han lyckas kombinera fint gitarrspel med vackra melodier. Ett album att bara sjunka in i. Betyget blir 7/10

 

 

 

 

Sucker – Charlie XCXcharli-xcx-sucker-final-artwork-print

Charlie XCX får ses som något av en 10-talets Madonna. Med stor artistisk integritet gör denna kvinna radikal pop som gränsar mot både electronica och punk. Det punkiga märks framförallt i gitarrer. Nästan lite smått anarkistiskt. Betyget blir 7/10 och vi ska få höra Doing it med Charlie XCX och hippa Rita Ora

 

 

 

 

Skaka hund Skaka – MOKIRA

Nu blir det en välkänd artist här i Kulturspanaren. I alla fall för er som följt programmet under de senaste åren. Andreas Tilliander har släppt nytt under aliaset Mokira där han gör mer ambienta klanger.  På den lilla etiketten Swedish electronic liberation front släpper han här deras 3:E vinyl. Det är alltså ett rent vinylsläpp. Som vanligt är Andreas i framkant med sina brusskimrande ljudmattor och bandekon. betyget blir 7/10 och vi ska få höra den enda radiospelbara låten på hela skivan: Skaka hund Skaka

 

Håkan Larssons guide till vinets värld – bli vinkännare på 10 veckorandreasvin

Håkan Larsson, vinskribent och medverkande i God morgon skriver en Vinets ABC bok. Har du aldrig tänkt på vin eller bara druckit enkla lådviner så är den här perfekta nybörjarguiden. Håkan förmedlar en djup kunskap och passion för vinet och respekt för produkten. Bland annat förklaras smakskillnader mellan t.ex Semillon och en Grüner Veltiner. Den innehåller dessutom ett mycket ambitiöst och väl avvägt provningsprogram. Boken har ett fint personligt tilltal som i alla fall attraherar mig. Den biten som mest intresserar mig är i slutet av boken, nämligen konsten att kombinera mat och vin. Han ger exempel på kombinationer som är mycket lämpliga, t.ex  Vintage Port och Grönmögelost. Betyget blir 8/10